Nezdravý životní styl?

V 90. letech začal skrze časopisy a jiná média prosakovat vliv z módních mol, na kterých se procházely štíhlé, spíše vychrtlé dívky, kterým se chtěla vyrovnat nejedna náctiletá holka. Na mladé slečny byl nenásilně vyvíjen tlak a každá, která měla normální váhu nebo nějaké to kilo navíc a byla slabší povahy, se slepě hnala za “štíhlou” postavou. Mluvilo se o anorexii či bulimii. Kritizovali se návrháři, kteří tyto modelky upřednostňovali .

dietní jídlo

Dnešní doba zase poukazuje na tzv. zdravý životní styl. Jíte podle základních pravidel:
– snídaně bohatá na sacharidy a ovoce
– na dopolední svačinu ovoce
– k obědu třetinový talíř – bílkoviny, sacharidy, zelenina
– k odpolední svačině už vynechat sacharidy a dát si jen bílkoviny a zeleninu
– večeře bohatá porce zeleniny s přídavkem bílkovin

K tomu si najděte pohybovou aktivitu, kterou budete vykonávat alespoň 3x týdně, nejlépe však denně. Vynechávat lepek, protože lepí střeva. Máte-li nemocné střeva, může vaše tělo chátrat a v pozdějším věku se mohou objevit zdravotní potíže. (Lepek v dnešní podobě dle vědeckých studií opravdu není zdraví prospěšný).

Sociální sítě se hemží skupinami o správném stravování. V každém městě najdete alespoň jednoho nutričního specialistu, který vám vytvoří jídelníček na míru a nabídne vám služby, díky kterým budete pod dozorem na vaší cestě za štíhlejším a zdravějším Já. Principy jsou ale v podstatě stejné a pokud všichni budeme jíst pravidelně a střídmě a budeme aktivnější, přispějeme ke zdravější a kvalitnější populaci a každopádně obohatíme společnosti, které využívají tohoto trendu a nabízí své služby pro dobro věci.

sportovat

Nejde o to jíst nízkotučné výrobky, které nemají nic společného s plnohodnotnými potravinami. Nebo jíst maso z rychlých odchovů a chemicky hnojenou zeleninu a ovoce ze skleníků. Jde o to, jíst kvalitní pokrmy v co nejpřirozenější podobě, bez přidaných látek a Éček. Supermarkety sice překypují hlavně těmito potravinami, ale naštěstí existují již i obchody se zdravou výživou a lokální farmáři prodávající své produkty. Zde se platí za kvalitu a za péči, ne za chemické a průmyslově vyráběné preparáty.

Jíst kvalitní a plnohodnotné potraviny přispěje k vašemu lepšímu zdravotnímu stavu v dnešním světě plném toxinů strašícím na každém rohu (vzduch, voda, půda, léky, očkování …). Nejlepší je však brát vše s rezervou a nehnat se za vidinou něčeho, co vám diktuje tato konvenční doba. Budete-li jíst s mírou a neošidíte příjem vitamínů, z biologicky pěstované zeleniny a ovoce, a budete více chodit pěšky, nebo se věnovat nějakému sportu, vaše tělo bude silnější, ač je denně vystavováno nebezpečným látkám odjinud než ze stravy.